Зірки вітчизняного кіно

Ілля Шакунов

Портрет Народився 13 серпня 1970 року в Ленінграді.
Ще в шкільні роки Ілля Шакунов почав вчитися в студії відомого актора Ігоря Горбачова. Але після закінчення школи він поступив в Санкт-петербурзький медичний інститут, потім перевівся в ЛЕТІ на факультет автоматики і обчислювальної техніки. Проте потім Ілля кинув обидва інститути і склав іспити в ЛГИТМИК (зараз Санкт-петербурзька Академія Театрального Мистецтва).
У театральному інституті Ілля Шакунов вчився на курсі Веніаміна Фільштінського. У 1996 році Ілля закінчив Л.Г.И.Т.М.И К. По запрошенню худрука театру Андрія Андрєєва, він прийшов в трупу ТЮЗа.
Крім ТЮЗа Шакунов грав в спектаклях Романа Віктюка: «Метелик, метелик...», «Осінні скрипки», «Путани».
У кіно Ілля Шакунов почав зніматися ще з 1993 року. Років п'ять він грав дуже невеликі, епізодичні ролі - двійника в притчі Юрія Павлова «Створення Адама», людини у вітрині у фільмі Олексія Балабанова «Про виродків і людей» та інші. Першу помітну, хоча і епізодичну роль - Антона, Ілля Шакунов зіграв в серіалі Дмитра Месхиева «Жіноча власність» в 1998 році.

 

Ілля Рутберг

Портрет Народився 17 травня 1932 року.
У 1956 році закінчив Московський енергетичний інститут, отримавши кваліфікацію електроенергетика. У 1966 - режисерський факультет Державного інституту театрального мистецтва, курс Марії Йосипівни Кнебель.
Майстер пантоміми, один із засновників Студентського театру МГУ. Завідувач єдиною в світі кафедрою пантоміми і пластичної культури театру Академії перепідготовки працівників мистецтва, професор. Виконавець невеликих ролей у фільмах "Ласкаво просимо, або стороннім вхід заборонений", "Ти - мені, я - тобі", "Безіменна зірка".
Заслужений діяч мистецтв Росії.

 

Ігор Ліванов

Портрет Ігор Ліванов народився 15 листопада 1953 року в Києві. Мама, Ніна Тимофіївна, і тато, Євгеній Аристархович, були акторами київського лялькового театру. З п'ятого класу займався боксом.

Після закінчення школи поїхав до Ленінграда. Там поступив, як і брат - Аристарх, в ЛГИТМіК на курс І. Горбачова і в 1975 році його закінчив.

Після закінчення інституту десять років (1978-1988) грав на сцені академічного театру драми імені М. Горького в Ростові-на-Дону. У Москві з 1988 року. Працював в театрі «Детектив», зараз - в трупі «Театру Місяця». Дебют в кіно відбувся в 1979 році.

Фільмографія
1979 - Нерозділене кохання
1980 - «Мерседес» йде від гонитви - Саша
1981 - Лютневий вітер
1983 - З життя начальника кримінального розшуку
1984 - Репортаж з лінії вогню
1987 - Загадковий спадкоємець
1991 - Останнє попередження
1992 - «Тридцятого» знищити! (Рекс-1) - Сергій, Тридцятий
1993 - Гвинт
1993 - Кодекс безчестя
1993 - повний Місяць
1994 - Вогненна вода - актор
1995 - П'єса для пасажира
1998 - Круті
1998 - Самозванці
1999 - Білий танець
2000 - 8 березня
2002 - Головні ролі
2004 - Диверсант
2004 - 72 метри - старпом, капітан 3-го рангу Микола Степанович Коноваленко
2005 - найщасливіші

Телесеріали
1995 - На розі, у Патріарших.
1997 - Графиня де Монсоро - Антраге
2000 - Імперія під ударом - слідчий Путіловський
2001 - На розі, у Патріарших 2
2003 - На розі, у Патріарших 3
2004 - Панове офіцери - Андрій Хоменко
2004 - Все золото миру - Дробінін
2004 - На розі у патріарших 4
 

Іван Добронравов

Портрет Іван Добронравов народився 2 червня 1989 року у Воронежі в сім'ї актора Федора Добронравова. У 1990 році Федора Вікторовича запросив в свій театр «Сатирикон» Костянтин Райкін. Так Іван опинився в Москві.

Коли хлопчик підріс, отець почав брати його з собою в театр. Незабаром Івану почали довіряти невеликі ролі. Так разом з батьком він зіграв в спектаклі «Слуги і сніг» (роль - маленький підкидьок Міккі), а в постановці «Місто мільйонерів» Іван виходив на сцену разом із знаменитими Інною Чурікової і Арменом Джигарханяном.

Кіно. Міжнародне визнання

У дванадцятирічному віці Іван дебютував на екрані. У 2001 році він разом з отцем знявся в картині режисера А. Суділовського «Шукачі», зігравши роль Вені Грушина. Через рік Іван з'явився в ролі Максима, сина Сергія Петровича, в серіалі «Тайга. Курс виживання» режисера А. Аравіна.

 

Вікторія Толстоганова

Портрет Вікторія Вікторівна народилася 24 березня 1972. Вчилася в Гитісе і у ВГИКу (у майстерні І.Хейфіца). Актриса московського театру імені К.С. Станіславського, грає у ряді спектаклів - «Ми починаємо нове життя, або Полонез Огинського» (І.Хейфіц), «Маскарад» (Віктор Шаміров), «Хлестаков» і «Дванадцята ніч» (Володимир Мірзоєв). Крім того, вона з успіхом грає в постановках «Пластилін», «Шопінг & Факінг» (Центр драматургії і режисури Олексія Казанцева і Михайла Рощина), «Борис Годунов» (проект Деклана Доннелана). У кіно Вікторія Толстоганова дебютувала в 1997 році, в короткометражній стрічці Р. Хруща «Денний обов'язок». Актриса знімалася в таких фільмах як «Розжарена субота», «Ожеледь», «Черевичник», «Щоденник камікадзе», «Місячні поляни», «Антикілер», «На безіменній висоті», «Подаруй мені життя» (серіал), «Магнітні бурі».

 

Віктор Цой

Портрет Віктор Цой народився 21 червня 1962 року в Ленінграді.
Його батько, Роберт Максимович Цой, був інженером, а мама Валентина Василівна - викладачем фізкультури. З першого до восьмого класу Віктор змінив три школи (разом з матір'ю), паралельно з середньою освітою отримав художню. Саме у художній школі і виникла перша група "Палата № 6" на чолі з Максимом Пашковим, до складу якої увійшов майбутній кумир.
Закінчивши вісім класів, Віктор Цой поступив в художнє училище ім. В. Серова. Після виключення в 1978 році пішов працювати на завод і вчитися у вечірню школу, потім в СГПТУ-61 - на спеціальність різьбяря по дереву.
Літом 1981 року разом з Олексієм Рибіним і Олегом Валінським Цой створює групу "Гарін і гіперболоїди", яка восени 1981-го вступає в Ленінградську рок-клуб.
Весною 1982 року хлоп'ята записали перший альбом "45". Тоді ж відбувся перший електричний концерт групи "Кіно" в Ленінградському рок-клубі спільно з музикантами "Акваріума".

 

Олександр Балуєв

Портрет Народився Олександр 6 грудня 1958 року в Москві. З дитинства Саша мріяв стати великим спортсменом: він добре грав в хокей і хотів досягти на цьому терені великих висот. Його батько думав, що син піде по його стопах і стане військовим, але армійський устрій життя був чужий Олександру. І лише любов матері до театру, оперного мистецтва і балету залишила слід в його душі і захопила настільки, що після закінчення школи він вирішив стати артистом. Цілий рік він працював електриком на "Мосфільмі", а потім, з другої спроби, поступив в Школу-студію МХАТ, успішно закінчивши навчання в 1980 році.

Олександр - мало не перший російський актор, визнаний західними продюсерами. Він зіграв в таких відомих блокбастерах як "Миротворець" і "Зіткнення з безоднею". При цьому він володіє рідкісною для професії актора рисою - скромністю, можливо, тому його ім'я украй рідко з'являється в розділах світської хроніки.

 

Олексій Панін

Портрет ОЛЕКСІЙ ПАНІН. ДАМОЧКИ І ХУЛІГАН
ДОСЬЄ
Олексій Панін народився 10 вересня 1977 року в Москві. У шкільні роки активно займався ватерполо, мріяв про професійний спорт. Але мама наполягла на поступленні в РАТІ (ГИТИС). Вже на першому курсі Панін отримав запрошення від самого Гліба Панфілова на участь в картині "Романови. Вінценосна сім'я".

З РАТІ Панін пішов, а ось в кіно залишився. І, схоже, надовго.

У його послужному списку більше 30 фільмів. Серед найбільш відомих - "В серпні 44-го", "Навіть не думай", "ДМБ", "Межа. Тайговий роман", "Зірка".

У Олексія Паніна репутація хулігана. Він сім разів міняв школи, три рази йшов з ГИТИСу і завжди робив і говорив те, що хотів. Коли б не мама і "тваринна органіка", яку так цінують режисери, хто знає, може, і справді, сидіти б йому у в'язниці! Кіно всі мінуси обернуло в плюси. Хуліган став успішним актором, знявся в десятці відмінних картин, а за роль лейтенанта Матушка у фільмі "Зірка" навіть отримав Державну премію. Але при цьому залишився все тим же простим хлопцем з робочих околиць Москви...

 

Анатолій Котеньов

Портрет Коли Анатолій Котеньов вчився в школі-студії МХАТ, зніматися в кіно студентам не дозволяли. Доводилося викручуватись, проявляти природжений артистизм в найнесподіваніших ситуаціях. Як з'ясувалося пізніше, все це було недаремно. Не марні були численні в студентстві кінопроби: і підробіток для студента, і маленький, але досвід в кадрі. Врешті-решт, знявся-таки студент Котеньов у великій (правда, телевізійній) стрічці - "Невідомий солдат" Т.Аронова. Труднощі становлення і зростання загартували молодого артиста, та так, що цього гарту вистачає і до цього дня. Дійсно, на сьогоднішній день Анатолій Котеньов знявся більш ніж в сорока фільмах, добра половина ролей в яких - головні. Не секрет, що він один з найвідоміших і впізнанних білоруських акторів. "Острови на далеких озерах", "Матрос Железняк", "Нас водила молодість", ''Сержант", "Секретний фарватер", "Загін спеціального призначення", "Ви чье, старичье?", "Передай далі", "Людина із звалища", "Зірка шерифа", "Стамбульський транзит", "Дезертир", "Четверта планета", "Чорний ящик", "З пекла в пекло", "Біг від смерті", "Козача бувальщина", "Любити по-російськи-2", "Любити по-російськи-3" - це лише деякі з популярних і всім відомих фільмів, де А.Котеньов створив яскраві, незабутні образи. Не дарма талановитого і привабливого актора знають у всіх куточках колишнього Радянського Союзу. У 1997 році на кінофестивалі "Стожари" в Києві Анатолій Котенев був удостоєний призу за кращу чоловічу роль в короткометражному фільмі "Чорний ящик" і в цьому ж році завоював диплом і спеціальний приз на фестивалі "Лiстапад-97" за роль у фільмі "Біг від смерті".

 

Юозас Будрайтіс

Портрет Народився 06.10.1940, село Ліпінай, Литва

Народний артист Литовської РСР (1982)
Нагороджений орденом Дружби (2000)

Після закінчення школи, в 1958-60 роки працював робочим на учбово-виробничому комбінаті в Клайпеді.

У 1968 закінчив юридичний факультет Вільнюського університету.

З 1968 року почав працювати актором на Литовській кіностудії. У 1976 - 78 рр. вчився на Вищих дворічних курсах сценаристів і режисерів при Держкіно СРСР в Москві.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Наступна > Кінець >>

Сторінка 8 з 24