Зірки вітчизняного кіно

Тетяна Колганова

Портрет Народилася 7 квітня 1972 року в Благовіщенні.
Закінчила Санкт-петербурзьку Театральну Академію (клас професора В.В.Петрова). Після закінчення - актриса в Санкт-петербурзькому театрі "Комедіанти". Потім працювала в Празі диктором на "Радіо Свобода", а також на чеському телебаченні вела програму про кіно "Prologi".
Працює в "Невеликому драматичному театрі", Санкт-Петербург.

 

Світлана Немоляєва

Портрет Немоляєва, Світлана Володимирівна - радянська і російська актриса театру кіно, народна артистка Росії.

Світлана Немоляєва народилася 18 квітня 1937 в Москві. Батьки Світлани: отець - Володимир Вікторович Немоляєв (1902-1987), кінорежисер і мати - Валентина Львівна Ладигіна (1907-1988), звукооператор.

Дитинство Світлани Немоляєвої пройшло на Плющисі - одній із старовинних Московських вулиць. Немоляєви були звичайною сім'єю радянських інтелігентів. Володимир Вікторович, талановитий комедійний режисер, один з перших випускників ВГИКу, був поважаний як початківцями так і визнаними майстрами. У своєму будинку Немоляєви приймали Целіковську і Жарова, Пудовкіна і знаменитого клоуна Румянцева.

 

Олег Табаков

Портрет Народився 17 серпня 1935 року в Саратові, в сім'ї лікарів. Отець - Табаков Павло Кіндратович, довгі роки працював в НДІ «Мікроб» в Саратові. Мати - Березовська Марія Андріївна, працювала рентгенологом. Дружина - Зудіна Марина Вячеславівна, провідна актриса Театру-студії під керівництвом О. Табакова. Діти: Табаков Антон Олегович (1960 р. рожд.), Табакова Олександра Олегівна (1966 р. рожд.), Табаков Павло Олегович (1995 р. рожд.). Внуки: Микита, Поліна, Ганна.
Дитинство О.П. Табакова пройшло в Саратові в комунальній квартирі так званого «бродтовського дому» на розі Мирного провулку і Великої Козачої вулиці (раніше будинок належав відомому в місті докторові Бродту). «Всі спогади тих років дуже світлі, - розповідає Олег Павлович. - Сонце, простір, воля. Щастя. Навколо - тільки люблячі люди: мама, тато, баба Оля, баба Ганна, мамин брат дядько Толя і його дружина Шура, мої звідний брат і сестра - Женя і Мірра...»

 

Марат Башаров

Портрет Марат Алімжанович Башаров народився 22 серпня 1974 року (по одному гороскопу - Лев, по іншому - Тигр). Його батьки ніяк не були пов'язані з театром і кіно. Мама працювала кухарем, тато - сантехніком.

У дитинстві Марат був дуже слухняним хлопчиком, ходив в дитячий садок. У школі ж став хуліганом, йому ставили "двійки" за поведінку і кілька разів мало не вигнали. Але саме в школі він знайшов своїх найкращих друзів, з якими дружить до цих пір, яких дуже любить і цінує. У школі було і перше кохання - дівчинка Наташа, якій Марат носив портфель.

 

Людмила Гурченко

Портрет 12 листопада 1935

Закінчила Всесоюзний державний інститут кінематографії (1958, майстерня С. Герасимова і Т. Макарової). Актриса Театру-студії кіноактора (до 1964), театру "Сучасник" (1964-1966), Госконцерта (1966-1969).
Краща актриса 1983 року за наслідками опиту журналу "Радянський екран".
Народна артистка СРСР (1983).
Орден "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня (2000).

Ще в часи радянської влади стала всенародною улюбленкою, суперзіркою вітчизняного кіно і примадонною радянської, а зараз і російської естради. Проте за зовнішнім блиском ховалася дуже непроста, деколи трагічна доля, яка припала на долю цієї чудової актриси і співачки. Їй довелося пережити розчарування і зраду близьких людей, у неї траплялися творчі невдачі і простої. Це зараз її уваги добиваються всі знаменитості, але були часи, коли її не бачили впритул і вважали недалекою провінціалкою, яка наважилася заявити свої права бути особою в мистецтві. Після першої ж ролі у фільмі Е.Рязанова «Карнавальна ніч» навколо імені Гурченко почали складатися всілякі міфи. Один, самий, мабуть, поширений з них, полягав в тому, що актриса вона середня, її успіх у фільмі випадковий, тому ніхто з серйозних режисерів і не запрошує її зніматися.

 

Лідія Федосєєва-Шукшина

Портрет Народилася 5 вересня 1938 у Ленінграді.
Закінчила Всесоюзний державний інститут кінематографії (1964, акторська майстерня С. Герасимова і Т. Макарової). У 1974-1993 - актриса Театру-студії кіноактора в Москві. Вдова Василя Шукшина.

Народна артистка РРФСР (1984)

Доля Лідії Федосєєвой склалася так, що вона, корінна ленінградка, опинилася в Москві, де поступила в 1957 році у ВГИК, в майстерню С. Герасимова і Т. Макарової. Під керівництвом цих досвідчених майстрів вона і стала актрисою.

 

Ігор Ліванов

Портрет Ігор Ліванов народився 15 листопада 1953 року в Києві. Мама, Ніна Тимофіївна, і тато, Євгеній Аристархович, були акторами київського лялькового театру. З п'ятого класу займався боксом.

Після закінчення школи поїхав до Ленінграда. Там поступив, як і брат - Аристарх, в ЛГИТМіК на курс І. Горбачова і в 1975 році його закінчив.

Після закінчення інституту десять років (1978-1988) грав на сцені академічного театру драми імені М. Горького в Ростові-на-Дону. У Москві з 1988 року. Працював в театрі «Детектив», зараз - в трупі «Театру Місяця». Дебют в кіно відбувся в 1979 році.

Фільмографія
1979 - Нерозділене кохання
1980 - «Мерседес» йде від гонитви - Саша
1981 - Лютневий вітер
1983 - З життя начальника кримінального розшуку
1984 - Репортаж з лінії вогню
1987 - Загадковий спадкоємець
1991 - Останнє попередження
1992 - «Тридцятого» знищити! (Рекс-1) - Сергій, Тридцятий
1993 - Гвинт
1993 - Кодекс безчестя
1993 - повний Місяць
1994 - Вогненна вода - актор
1995 - П'єса для пасажира
1998 - Круті
1998 - Самозванці
1999 - Білий танець
2000 - 8 березня
2002 - Головні ролі
2004 - Диверсант
2004 - 72 метри - старпом, капітан 3-го рангу Микола Степанович Коноваленко
2005 - найщасливіші

Телесеріали
1995 - На розі, у Патріарших.
1997 - Графиня де Монсоро - Антраге
2000 - Імперія під ударом - слідчий Путіловський
2001 - На розі, у Патріарших 2
2003 - На розі, у Патріарших 3
2004 - Панове офіцери - Андрій Хоменко
2004 - Все золото миру - Дробінін
2004 - На розі у патріарших 4
 

Євгеній Миронов

Портрет Дитинство
Євгеній Міронов народився 29 листопада 1966 року в Саратові в сім'ї робітників. Про акторську професію він природно нічого не знав, але з дитинства мріяв стати актором. Женя вчився в музичній школі по класу акордеона, займався в драматичному кружку і навіть складав п'єси. Правда до своїх дитячих «творів» він відноситься з великою іронією: «Так, безглузді якісь. Я їх писав, а потім ставив в школі. <.> Просто, окрім мене, в наший школі цим нікому було займатися. Це робилося для уроків захисту професії, були у нас такі. Треба було вибрати яку-небудь професію і «захистити» її. Нашому класу дістався телеграфіст. Я написав про цю професію п'єсу, і ми її зіграли. Ще грали «Червону шапочку». Я зробив з цієї казки мюзикл на музику опери «Аїда». Сам грав під час вистави на різних інструментах».

Слід зазначити, що не дивлячись на здавалося б активну участь в самодіяльності, Женя насправді боявся сцени, був боязкий, затиснутий. Так його перший вихід на шкільний майданчик обернувся провалом. Хлопчик співав трагічну пісню про вмираючого комсомольця, а глядачі... реготали до сліз. З сцени він спускався під крики: "Тобі пряма дорога в цирк!". Женя тоді прибіг додому в сльозах, сховався в коморі і відмовився повертатися в школу.

 

Євгеній Леонов

Портрет 02.09.1926 року - 29.01.1994 року

Дитинство

Євгеній Леонов народився в звичайній московській сім'ї середнього достатку. Його батько - Павло Васильович - працював інженером на авіазаводі, а мати - Ганна Іллівна - була домогосподаркою. Євгеній був другою дитиною в сім'ї. Брат Коля був старшим за нього на два роки.

Леонови жили в комунальній квартирі на Васильєвській вулиці, займаючи дві невеликі кімнати. Батьки Євгенія була гостинними господарями, і тому їх будинок був завжди повний. Постійно приїжджали близькі і дальні родичі, і всі відчували себе тут легко і вільно. Леонов пізніше згадував: «У мами було щось таке, що мене, хлопчиська, дивувало - мама уміла розповідати так, що всі сміялися, в квартиру набивалося багато-багато людей».

 

Дмитро Веркєєнко

Портрет Веркєєнко Дмитро Святославович

Народився 3 грудня 1982 року.
Студент ВГИКа, майстерня Олексія Баталова.
Ролі в кіно:

Таємниці палацових переворотів (2000)
роль: Петро II

Парубочий вечір, або великий секс в маленькому місті (2005)
роль: Нюх

Молоді і злі (2006)

Веркєєнко Дмитро Святославович www.verkeenko-dmitriy.narod.ru

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Наступна > Кінець >>

Сторінка 9 з 24